Behandelen van A.D.D.

De behandeling van symptomen van ADD kan variëren afhankelijk van de ernst van de symptomen en de persoonlijke voorkeuren van de patiënt. Er zijn een aantal verschillende opties beschikbaar, waaronder medicatie, psychotherapie en zelfhulp-technieken. Combineren van verschillende behandeling wordt doorgaans toegepast.

Behandelingen

Er zijn verschillende behandelingsopties beschikbaar voor mensen met ADD, waaronder medicatie, psychotherapie en zelfhulp-technieken. Het is belangrijk om te werken met een arts of therapeut om te bepalen welke behandelingsoptie het beste werkt voor u

Medicatie

Medicatie is vaak een van de eerste behandelingsopties voor mensen met ADD. Er zijn verschillende soorten medicijnen die kunnen helpen bij het verminderen van symptomen van ADD, zoals stimulantia. Deze medicijnen werken door het niveau van bepaalde neurotransmitters, zoals dopamine, te verhogen in de hersenen. Dit kan helpen bij het verbeteren van de aandacht en concentratie. Bijwerkingen van deze medicijnen kunnen onder andere hoofdpijn, slaperigheid en angst zijn.

Therapie

Psychotherapie is ook een effectieve behandelingsoptie voor mensen met ADD. Er zijn verschillende soorten psychotherapie die kunnen helpen bij het verminderen van symptomen van ADD, zoals cognitieve gedragstherapie (CGT) en gedragstherapie. CGT helpt patiënten bij het veranderen van negatieve gedachten en gedragingen die bijdragen aan symptomen van ADD. Gedragstherapie helpt patiënten bij het leren van vaardigheden die hen kunnen helpen hun symptomen beter te beheersen, zoals het leren van time management technieken.

Zelfhulp

Er zijn ook een aantal zelfhulp-technieken die mensen kunnen gebruiken om symptomen van ADD te verminderen. Een van deze technieken is het gebruik van een planner of agenda. Door dagelijks te plannen en prioriteiten te stellen, kunnen mensen met ADD hun tijd beter beheren en hun aandacht beter richten op belangrijke taken. Ook het volgen van een gezonde levensstijl, zoals regelmatig oefenen, gezond eten en voldoende slapen, kan helpen bij het verminderen van symptomen van ADD.

Steun

Tenslotte, het is ook belangrijk om ondersteuning te hebben van familie en vrienden. Door een goede communicatie met hen, kunnen zij begrijpen wat u doormaakt en u helpen bij het beheersen van uw symptomen.

 

Trending blog artikelen:

5 belangrijke symptomen van ADHD

10-01-2023 - A.D.H.D. - 5 min.

In deze blogpost gaan we dieper in op de 5 belangrijkste symptomen van ADHD. ADHD, of Aandachtstekortstoornis…

Lees verder