Overeenkomsten tussen ADD en ADHD

ADD en ADHD zijn niet hetzelfde, veel blogs op het internet vertellen over de verschillen. Maar toch worden beide termen samen gebruikt. In plaats van de verschillen uit te lichten, noemen wij graag de overeenkomsten.

1. ADD en ADHD zijn beide aandoeningen

ADD en ADHD zijn beide aandoeningen die gekenmerkt worden door problemen met aandacht en concentratie. Beide aandoeningen kunnen leiden tot moeite met het volgen van instructies, afgeleid worden door omgevingsgeluiden, onoplettendheid, vergeetachtigheid, chaotisch gedrag en moeite met het organiseren van taken.

Echter, er zijn ook duidelijke verschillen tussen de twee aandoeningen. Bij ADHD is er naast aandachtsproblemen ook hyperactief-impulsief gedrag. Mensen met ADHD hebben moeite met stil te zitten, zijn snel afgeleid en hebben moeite met het volgen van instructies. Bij ADD is er geen hyperactief-impulsief gedrag, maar alleen aandachtsproblemen.

Beide aandoeningen kunnen leiden tot problemen op school, werk en in sociale situaties. Mensen met ADD of ADHD kunnen moeite hebben met het voltooien van taken, het volgen van regels en het onthouden van informatie. Dit kan leiden tot problemen met prestaties op school of werk en moeilijkheden in sociale relaties.

2. Oorzaken zijn hetzelfde

De oorzaken van ADD en ADHD zijn nog niet volledig begrepen, maar er wordt aangenomen dat erfelijkheid en biologische factoren een rol spelen. Sommige onderzoeken suggereren dat er veranderingen zijn in de hersengebieden die verantwoordelijk zijn voor aandacht en impulsbeheersing bij mensen met ADD of ADHD.

3. Omgaan met de aandoening

Het is ook belangrijk om een gezonde levensstijl te behouden. Dit betekent voldoende slapen, regelmatig bewegen, gezond eten en stress verminderen. Dit kan helpen om de symptomen van ADD of ADHD te verminderen en het algehele welbevinden te verbeteren.

Tot slot, is het belangrijk om te accepteren dat je ADD of ADHD hebt en dat dit een aandoening is die niet volledig kan worden genezen. Het gaat erom te leren leven met de symptomen en te ontdekken welke strategieën het best werken voor u. Het is ook belangrijk om professionele hulp te zoeken als u problemen ondervindt met het beheren van uw ADD of ADHD